OM OSS

OM LINES KYSTFERIE

Lines Kystferie ble grunnlagt av Ivan Verwerft, Nadja Luyten og Tim Verwerft.

Vi er en familie fra Belgia som flyttet til vakre Norge i 2018 for å realisere drømmen vår. Vi har drevet med snekkerarbeid i Belgia i mer enn 30 år, men drømmen om Norge ble mer og mer forlokkende. Vi hadde vært i Norge på besøk, og forelsket oss pladask. På et tidspunkt så vi en annonse på internett; en stor gård på en idyllisk øy midt i Norge var til salgs. Ideen om å leve i slike fredelige og naturskjønne omgivelser som dette, appellerte enormt til oss. Vi trodde imidlertid aldri at vi ville bosette oss så langt nord i Norge, men både voksne og barn var samstemt positive umiddelbart. Så da ble det slik, i 2018 flyttet vi til Norge og Linesøya, 2400 kilometer fra hjemlandet vårt Belgia.

Gården vi kjøpte var på 1600-tallet krongods, tilhørende den dansk-norske kongen. Så flyttet en familie hit og overtok gården fra ca. 1772. De drev gården  her i 4 generasjoner og levde både av fiske og jordbruk. Senere var det også  postkontor på gården, som de drev frem til de pensjonerte seg. Jørgine Eide var den siste brukeren her og ble hele 102 ½ år gammel.

Det er en ære å kunne ta vare på denne vakre gården, og utvikle denne videre.

Nadja Luyten

lineskystferie, cows on the field
lineskystferie hammock in our garden

OM LINESØYA

bridge to linesoya, on the sea in norway
linesøya, seaview from the lines-mountain

Lines Kystferie ligger på Linesøya, en øy vest i Åfjord kommune i Trøndelag, 128 km fra Trondheim. Det er en idyllisk øy, med fastlandsforbindelse via broer til Stokkøya og Revsnes.

Linesøya er en liten øy med et areal på kun 17 km². Her finner du et bredt spekter av urørt natur der du kan slappe av i herlig sjøluft og storslagent kystlandskap. Turmulighetene er gode og mangfoldige, både med sykkel og til fots. Vi har flere flotte turalternativer i nærområdet også.

På disse turene vil du kunne høre og se flere av de ca. 150 forskjellige fugleartene som bor på øya vår. Vi har også oter og en livskraftig rådyrbestand, samt to selarter – steinkobbe og havert. Med litt hell kan du oppdage forskjellige hvaler, med nise som den vanligste. Grindhval, delfiner og andre hvalarter kan du også med litt hell se når du går langs sjøkanten eller tar en båttur i området.

Lines Kystferie ligger på Linesøya, en øy vest i Åfjord kommune i Trøndelag, 128 km fra Trondheim. Det er en idyllisk øy, med fastlandsforbindelse via broer til Stokkøya og Revsnes.

Linesøya er en liten øy med et areal på kun 17 km². Her finner du et bredt spekter av urørt natur der du kan slappe av i herlig sjøluft og storslagent kystlandskap. Turmulighetene er gode og mangfoldige, både med sykkel og til fots. Vi har flere flotte turalternativer i nærområdet også.

bridge to linesoya, on the sea in norway
linesøya, seaview from the lines-mountain

På disse turene vil du kunne høre og se flere av de ca. 150 forskjellige fugleartene som bor på øya vår. Vi har også oter og en livskraftig rådyrbestand, samt to selarter – steinkobbe og havert.

Med litt hell kan du oppdage forskjellige hvaler, med nise som den vanligste. Grindhval, delfiner og andre hvalarter kan du også med litt hell se når du går langs sjøkanten eller tar en båttur i området.

miljøet 

Det er flere flotte spisesteder i nabolaget vårt, hver med sin egen sjarm og spesialitet.

BUTIKKER

Du finner matbutikker både på Stokkøya og i Stoksund. Der finner du også postkontor og bensinstasjon for bil og båt, et lokalt ølbryggeri og gin-destilleri. Vår gård ligger 14 km fra den lokale butikken på Stokkøya og 9 km fra bakeriet.

Åfjord sentrum ligger 45 km unna, og på dette flotte tettstedet finner du bank, minibank, vinmonopol, flere restauranter, apotek, flere supermarkeder og butikker.

view on coop market at stokkoya

Stokkøy Bakeri

Stokkøy Bakeri er et lite håndverksbakeri med produksjon, utsalg og kafé i Bygdeboksen på Stokkøya. Alle deres brød lages på surdeig, langtidsheves og stekes i steinovn. Dette gir saftige brød med ekstra god smak. Surdeig gjør brødet holdbart og sunt. De har også deilige søte bakverk som kardemommeknuter, kanelsnurrer, croissanter, wienerbrød og mere til. Også har de enkle lunsjretter som toast, smørbrød og pizza, kaffe, te og juice. Produktene er økologisk når det er logisk, og de bruker lokale frukt og bær i sin produkter. De ønsker å bidra til å redusere matsvinn, og har en sirkulær produksjon.

People sit outside at the bakery in summer

KURINGEN

Kuringen er et kysthotell med egen restaurant, hvor de har en begrenset, men spennende meny og velsmakende retter.

Kokken/medeieren kommer fra Tyskland, og det setter sitt preg på flere av rettene på menyen.

Stedet er lett tilgjengelig med både bil og båt, de har en koselig dekor og en vakker sjøterrasse utenfor.

view on the sea an sailboats in the sun

RORBUA

Rorbua er vår lokale pittoreske havnekafé 1 km unna. Åpent fra påske til begynnelsen av oktober. Her kan du nyte en drink og / eller en velsmakende pizza. De serverer også småretter, og har en egen lunsjmeny på søndager.

view on the restaurant-house of linesoya

Færingen Kro & Pub

Færingen Kro & Pub er et koselig sted ved havnen på Stokkøya nær den lokale butikken. Her kan du også nyte et godt måltid og god drikke.

view on a restaurant at the seaside

STRANDBAREN

Strandbaren finner du ved den vakre Hosnasanden. Dette stedet er kjent for sin velsmakende lokalmat, og selvfølgelig sin vakre beliggenhet. Menyen endres fra dag til dag avhengig av hva lokale fiskere, jegere og bønder tilbyr. Men du kan også komme hit for en forfriskende drink eller cocktail.

beachbar at the beach

FOSEN FJORDHOTELL

Fosen Fjordhotell ligger i hjertet av Åfjord med utsikt på elva og har vært et knutepunkt for lokalmiljøet og tilreisende i en årrekke. Nye eiere har høynet standarden både hva gjelder komfort, mat/drikke, og ikke minst service og opplevelser. Fosen jobber tett sammen med lokale småskala-matprodusenter, som leverer Michelin-verdige råvarer. Kokker deres lager nydelig mat, med ekte mat kjærlighet.

two confortable couches in front of a fireplace
Informasjonskapsel samtykke med Real Cookie Banner